VOORWOORD

Deze editie staat in het teken van de toekomst

Corienne Merkens

Hoofdredacteur

Beste lezer,

voor je ligt alweer de derde editie van Get Inspired By Light magazine.


Het is lente! De dagen worden langer en het landschap wordt weer mooi groen om ons heen. Persoonlijk voel ik me altijd veel beter zodra de lente haar intrede doet. De ideeën bruisen volop en ik heb ineens energie voor tien. Dat ik niet de enige ben blijkt wel uit het wetenschappelijk bewezen fenomeen van de winterdip. Het blijkt dat licht een belangrijke rol speelt hierin.

Dit is waarom je je beter voelt in de lente!

Deze editie staat volledig in het teken van de toekomst. We nemen een kijkje in de keuken van de lichtontwerper: een jong en onbekend vak dat langzaamaan groeit in Nederland. We interviewden een jonge lichtontwerper over wat ze allemaal doet. Waar haalt ze inspiratie vandaan en hoe denkt zij over de opmars van lichtontwerpers en het belang hiervan?


Daarnaast vertellen twee lichtexperts van TRILUX Benelux over een nieuw financieringsmodel voor licht die de potentie heeft om de markt voorgoed te veranderen. Wat is het precies en waarom heeft het voordelen voor de gebruiker, ontwerper en fabrikant? We legden ze vijf stellingen voor.

In de spotlight verlichtingexperts Willem Dammers en Eric Heutinck

Tijdens Light + Building, de grootste verlichtingsbeurs van Europa, stuitten we op een jonge Rotterdamse startup die een geheel nieuwe lichttechnologie op de markt brengt. De claim is dat deze technologie LED verlichting overtreft. Zelfs de uitvinder van de blauwe LED is overtuigd. Daar wilden we wel meer over weten!

Hoe pak je circulair bouwen eigenlijk aan?

Cradle2cradle, Green Buildings en circulair bouwen. Je komt bijna geen project meer tegen zonder deze termen. Maar hoe pak je circulair bouwen eigenlijk aan? En hoe zorg je ervoor dat een gebouw duurzaam is? We vroegen het aan de architect van The Green House, een circulair en duurzaam pand dat begin april opent in Utrecht.

Hoe bouw je een circulair gebouw? Interview met de architect van The Green House

Dit najaar organiseren we een Get Inspired By Light event in The Green House in Utrecht. Wil je er als VIP bij zijn? Schrijf je in en we houden je op de hoogte van het event.

Tot slot vind je in deze editie weer meerdere Lookbooks en een speciale feature over het Hollandse Licht.


Veel leesplezier!

Delen via

Ons doel is om de architect te inspireren en informeren over licht. Wij horen daarom graag wat je wilt weten/zien/lezen.

Heb je een bijzonder project voor een publicatie in GIBL? Of wil je ideeën aandragen voor de inhoud?